Lady Warriors (V) 16+ jaar

Lady Warriors (zelfverdediging voor vrouwen vanaf 16 jaar)

De Lady Warriors lessen zijn speciaal voor vrouwen. Enkel de instructeurs zijn man. Het zijn gevarieerde zelfverdedigingslessen, die je soepeler, fitter en meer ontspannen maken en fysiek, mentaal en verbaal weerbaarder.

Waarom een speciale zelfverdedigingsgroep voor vrouwen?

Fysiek en mentaal geweld tegen vrouwen is anders dan tegen mannen. Bovendien zijn vrouwen meestal slachtoffer van geweld door mannen. De impact van fysiek en psychisch geweld kan enorm zijn. Het kan bij slachtoffers leiden tot depressies, faalangst, stress, fysieke klachten, onzekerheid, isolement etc.
Te vaak ervaren vrouwen vormen van ongewenst contact, intimidatie of erger. Op straat, in het openbaar vervoer en zeker in het uitgaansleven komt het veel voor.  

Als passend antwoord geeft Phoenix Systema deze speciale ‘Lady-lessen’. Met aandacht voor preventie of hoe te ‘ontsnappen’ zonder fysiek handelen. Maar soms is fysieke zelfverdediging de enige optie en dus ga jij jezelf ook daarin bekwamen. Hierbij gaan we uit van denkbeeldige scenario’s, waar je mee te maken zou kunnen krijgen. Doel is om je weerbaarheid te vergroten op diverse terreinen.

Er is aandacht voor effectieve communicatie, houding, rust en ademhaling. Direct toepasbaar in jouw alledaagse leven, met voordelen als minder stress en spanning in je lichaam en een sterkere en betere houding.

In de lessen ga je de volgende elementen ervaren:

  • Ademhaling- en ontspanningsoefeningen
  • Fitheid, sterker en soepeler maken van het lichaam
  • Wijze van bewegen, houding, structuur van het lichaam
  • Communicatie, NEE zeggen etc.
  • Herkennen van en omgaan met gevaarlijke situaties
  • Loskomen uit grepen en klemmen, je ontdoen doen van jouw aanvaller
  • Het eventueel uitschakelen van een aanvaller.

De lessen Systema zijn heel leerzaam. Het klinkt misschien ‘gewelddadig’, maar daar is het helemaal niet op gericht. Het is allereerst gericht op jou: Hoe kom je zelfverzekerd over? Wat doe je als je valt? Hoe kun je ontspannen/ontstressen? Je leert dus veel meer dan alleen hoe je jezelf kunt bevrijden uit vervelende situaties. Je werkt aan je zelfvertrouwen, je conditie, behendigheid en nog veel meer. De lessen worden goed opgebouwd en je hoeft niet heel sportief te zijn om ze te kunnen volgen. Je kunt op je eigen niveau trainen. De instructeurs zijn gezellig en hebben humor, wat de lessen erg leuk en ontspannen maakt. Ikzelf merkte dat ik altijd vrolijk en ontspannen terug kwam van de lessen. Ik zou zeggen: de enige manier om te ontdekken of Systema wat voor je is, is door het te ervaren! Dus probeer het gewoon een keer, je zult er geen spijt van krijgen!
Lydia

Vanaf vorig jaar ben ik de wekelijkse trainingen van Phoenix Systema gaan volgen en ik heb er geen moment spijt van gehad! Nog steeds ga ik er graag naar toe. Respect voor jezelf en respect voor de ander zijn de basis in de groep en dat zorgt voor een veilige en prettige sfeer. Er is betrokkenheid op elkaar, ruimte voor humor en gezelligheid, voor vragen en kwetsbaarheid. Het mooie vind ik dat er voor iedere deelneemster de ruimte is om je te ontwikkelen vanuit waar je je nu in je leven bevindt. De wekelijkse trainingen hebben me in één jaar tijd al veel moois gebracht. Nieuwe inzichten, vaardigheden, meer zelfvertrouwen en weerbaarheid. Ook in andere facetten van m’n dagelijks leven heeft dat een merkbaar en voelbaar effect. De trainingen hebben me o.a. ook aangemoedigd altijd te luisteren naar- en te vertrouwen op m’n intuïtie en die nooit te negeren. In o.a. een recent onveilige situatie waar ik onverwachts in terechtkwam, is de training duidelijk effectief gebleken en heb ik op tijd de juiste dingen kunnen doen om uit de situatie te komen. Ik geloof dat elke vrouw vroeg of laat in een onveilige situatie terecht kan komen en dat het dan kan staan of vallen met reageren op het juiste moment en op de juiste manier. O.a. dat laatste leer je bij Systema en juist ook hoe je kan voorkómen dat je in een onveilige situatie terecht komt. De Systemalessen kan ik alle vrouwen van harte aanbevelen!
Jolien

“Ik heb een jaar lang Systema lessen gevolgd en dit beviel erg goed. Systema is een fijne vorm van zelfverdediging waar het niet draait om geweld maar om jezelf te beschermen zonder fysiek te handelen. In de lessen wordt er gebruik gemaakt van denkbeeldige scenario’s, dit is erg fijn. Ook is er veel aandacht voor elke deelnemer, iedereen doet mee op zijn eigen tempo. Ik merk dat systema mij meer zelfvertrouwen heeft gegeven en ik ben oplettender op straat voor onveilige situaties. Probeer Systema eens uit, je zal er zeker geen spijt van hebben!
Annelies

Systema als zelfverdediging biedt effectieve weerbaarheid en is niet afhankelijk van kracht of agressie.

 Nieuwsgierig? Meld je dan aan voor 2 gratis proeflessen en ervaar het zelf!  Bijgaand wat voorbeelden van Systema voor vrouwen.