Lady Warriors (zelfverdediging voor vrouwen vanaf 16 jaar)

De Lady Warriors lessen zijn speciaal voor vrouwen. Enkel de instructeur is een man. Het is een gevarieerde zelfverdedigingsles, die je soepel, fit en ontspannen maakt en bovenal fysiek, mentaal en verbaal weerbaarder.

Waarom een speciale zelfverdedigingsgroep voor vrouwen?

Fysiek en mentaal geweld tegen vrouwen is anders dan tegen mannen. Bovendien zijn vrouwen meestal slachtoffer van geweld door mannen. De impact van fysiek en psychisch geweld kan enorm zijn. Het kan bij slachtoffers leiden tot depressies, faalangst, stress, fysieke klachten, onzekerheid, isolement etc.
Te vaak ervaren vrouwen vormen van ongewenst contact, intimidatie of erger. Op straat, in het openbaar vervoer en zeker in het uitgaansleven komt het helaas veel voor.  

Als passend antwoord geeft Phoenix Systema deze speciale ‘Lady-lessen’. Met aandacht voor preventie of hoe te ‘ontsnappen’ zonder fysiek handelen. Maar soms is fysieke zelfverdediging de enige optie en dus ga jij jezelf ook daarin bekwamen. Hierbij gaan we uit van denkbeeldige scenario’s, waar je mee te maken zou kunnen krijgen. Doel is om je weerbaarheid te vergroten op diverse terreinen.

Ook bekijken we de praktijk. Op straat draag je mogelijk niet die schoenen of kleding, die zo gemakkelijk zitten in de sportschool. En welke voorwerpen heb je bij je? Je tas of schoenen, sleutels, een paraplu, sjaaltje etc. Hoe kan je deze handig gebruiken?

Er is aandacht voor effectieve communicatie, houding, rust en ademhaling. Direct toepasbaar in jouw alledaagse leven, met voordelen als minder stress en spanning in je lichaam en een sterkere en betere houding.

In de lessen ga je de volgende elementen ervaren:

  • Ademhaling- en ontspanningsoefeningen
  • Fitheid, sterker en soepeler maken van het lichaam
  • Wijze van beweging
  • Houding, structuur van het lichaam
  • Communicatie, NEE zeggen etc.
  • Herkennen van en omgaan met gevaarlijke situaties
  • Zelfverdediging: loskomen uit grepen en klemmen, je ontdoen doen van jouw aanvaller.

Systema als zelfverdediging biedt effectieve weerbaarheid en is niet afhankelijk van kracht of agressie.

 Nieuwsgierig? Schrijf je dan nu in voor 2 gratis proeflessen en ervaar het!  Bijgaand wat voorbeelden van Systema voor vrouwen.